Kategorier
Thailandsresan 2007 Uncategorized

Long time no blog

Nu var det lange sen vi hordes, mest beroende pa att barnen borjar fa sa sena vanor att vi far svart att komma ifran pa kvallen efter att de somnat men kanske ocksa for att vi sjalva blivit markligt kvallstrotta – det kanske har nagot med morgonjoggarna att gora. Vi har i alla fall spenderat lite over en vecka pa Koh Lanta, och ar inne pa var tredje (och troligen sista) bungalow innan vi beger oss vidare till nasta o.

Vart forsta hem var Lanta Palace vid Klong Nin dar barnen snart adopterade ny personal – Mai och Lek – och dar vi stannade fyra dagar. Vi utforskade de narmaste omgivningarna vid Klong Nin, badade i poolen och havet, fick se en uppvisningsmatch i Thaiboxning (till barnens fortjusning) och aven smaflickor som utforde Thailandska danser.

Efter nagra dagar tyckte vi att chartertillvaron var tillracklig sa vi flyttade oss en halv strand norrut, till Relax Bay, en franskagd resort med lite mer isolerat lage, sma mysiga bungalows och en strandbar med perfekt lage for att studera solnedgangen. Det var en trevlig vistelse, och vi passade bland annat pa att gora en elefanttur i den sodra, mer djungelbevaxta delen av on som avslutades med en vandring langs en liten strom upp till ett vattenfall som sannolikt ar mer imponerande under vatare sasonger. Vi passade ocksa pa att titta in i en av ons manga grottor och narstudera fladdermossen som bodde i dess tak.

Men – smakar det sa kostar det, sa vi bestamde oss efter ett par dagar att hitta en ny tillflyktsort, denna gang vid Klong Pra-Ae/Long Beach och med det fyndiga namnet Long Beach Resort. Fran denna utgangspunkt har vi gjort ett flertal utflykter till ons tva byar, Saladan och ”Koh Lanta Old Town” och shoppat gummisandaler, bikinis, badbrallor och allskons prylar. Nu har vi tva dagar kvar har pa on och dagarna har fallit in i ett mer naturligt monster – stranden pa formiddagen, med bad, slott och vagor och stan eller poolen pa eftermiddagen.

Men snart lamnar vi svenskon Koh Lanta och styr kosan mot Koh Jum, en liten o dar befolkningen mest lever av fiske och gummiplantager och inte primart av turister. Vi tror att vi lyckats boka en bungalow hos ett thailandskt par som endast har tre bungalows och som driver dem mer som en del av familjen, men sprakforbistringen ar alltid en riskfaktor sa vi far val se var vi hamnar. Nasta rapport blir sannolikt fran Railey dit vi kommer den 13/3, men hall ut – vi ses ju snart!

6 svar på ”Long time no blog”

Hej på Er !

Vilken fantastisk resa Ni gör , nu måste Ni ha varit med om allting man kan uppleva i Thailand.

Vi är imponerade över Er fantastiska planering och genomförande.

Hoppas att Ni nu börja längta hem , vi längtar i alla fall efter Er.

Sköt om Er den tid som är kvar och nu börjar nedräkningen tills Ni kommer hem.

Många kramar och pussar från
Mormor & Morfar

Hej kära Nordgrenarna!!

Vi följer er underbara resa, som om vi var med! Inte riktigt ändå!
Idag har faktiskt en liten vårsol visat sig och Tore uppsöker naturligtvis pärlan i trä under press nere vid hamnen.
Vi njuter med er1

Snart ses vi alla i ”ruggiga Svedala”..

Pussar och kramar från oss till ER
ALLA FYRA !!!!

tisdag 6 mars 2007 18:07

Hej på er soldyrkare!!!
Vilka fina bilder ni skickar,
det är ett speciellt ljus i dem…
Vi längtar efter er!
Puzz & Kram
Kicki, Tom ,Linn
& Erika

Hej!

Vi har nu läst bloggen och det är helt fantastiskt att hela familjen rest till andra sidan jordern.

Här är vädret grått och slaskigt och jag unnar er verkligen sol och bad! Snart kommer ni ju hem så passa på att ta in så mycket sol och värme som ni bara kan!

Kramar
Maria C med familj

Hej allesammans,
Skönt att höra från Er igen. Vi längtar efter att höra er berätta om allt Ni varit med om, under tiden njuter vi av bilderna och att Ni alla mår så bra!
Hela resan är ju helt fantastisk.
Var rädda om Er och fortsätt att njuta till sista dagen.
Massor av kramar från farfar o maud

Hej på er,

Det ser underbart skönt ut och ni skapar ett sug i själen att dra på resa. Vi vaktar Sverige och lockar våren. Den är fakitiskt på väg med krokusskott stickandes upp ur gräset, där snön nu smält undan. 🙂

Ha de fortsatt skönt,

…Pierre

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *